Kendermagok
A kendermag gazdag fehérje forrás, telítetlen zsírsavak (omega 3, 6 és 9), rostok és ásványi anyagok, így szuperélelmiszerként tartják számon. Finom diós ízük van, ezért egészséges kiegészítője lehet hideg ételeknek vagy süteményeknek. A Cannadorra hántolt és hántolatlan, organikusan termesztett kendermagokat egyaránt kínál.
#ShowMore#
Mennyi kendermag fogyasztható naponta?
A napi adagolás nagyon hasonló a dió fogyasztáshoz. Egy vagy két evőkanál nagyjából elegendő a napi adag eléréséhez. Néhány emésztési probléma miatt, amely a fogyasztással járhat, ajánlott lassan (egy teáskanál / nap) elindítani, miközben fokozatosan növeli a mennyiséget. Adjon időt a testének arra, hogy toleranciát alakítson ki az új, magas tápértékű étrend iránt. Szintén létfontosságú, hogy konzultáljon a napi mennyiség miatt szakemberrel, vagy gondosan olvassa el a csomagoláson ajánlott adagolást, és soha ne lépje túl azt. Érdemes figyeleni a kendermagok akció alatt vannak sokszor.
Kendermagok, mint fontos vitaminforrás
A kendermag az ókori kínai öt mag egyike volt, és az európai éhínség idején fontos táplálkozási elem volt, amely segített az embereknek túlélni a zord időket. Az utóbbi időben a kendermagokat újra felfedezték, és elárasztják a kereskedelmi piacokat. Az antioxidánsokban gazdag fehérjék, vitaminok, ásványi anyagok, többszörösen telítetlen zsírok és rostok táplálóbbak, mint a világ bármely más ehető növényi étele. A magas fehérjetartalom és az erős rostsűrűség tisztítja az emésztő rendszerünket segít a méregtelenítésben. A kendermag kiváló, és univerzális.
Táplálkozási tények
Körülbelül 40 gramm nyers magban talál:
- A napi mangán mennyiség 140% -át (2,8 milligramm)
- A napi vas mennyiség 22% -át (3,9 milligramm)
- A napi magnézium mennyiség 75% -át (300 milligramm)
- A napi cink mennyiség 34% -át (5 milligramm)
- Az E-vitamin napi mennyiségének 77% -át (15,4 milligramm)
- A napi foszfor mennyiség 41% -át (405 milligramm)
- A napi réz mennyiség 7% -át (0,1 milligramm)
- 2 gramm rostot
- 9,2 gramm fehérjét
- 3,3 gramm szénhidrátot
- 12,3 gramm zsírt
- 161 kalóriát
Miért válassza a BIO kendermagot?
Kizárólag Bio minőségű vetőmagokat kínálunk, amelyeket biogazdálkodással = talajműveléssel termesztünk, mesterséges műtrágyák, vegyszerek, permetszerek, hormonok és mesterséges anyagok használata nélkül. A minőség, nem pedig a termelés mennyisége a legfontosabb.
Hogyan kell tárolni a kendermagot
A kendermagok élettartamának legjobb tárolásának módja (a csomagolás kinyitása után) a légzárás és a hűtőben vagy fagyasztóban történő tárolás. Hideg és sötét környezetben akár egy évig is eltarthatók. Ha nyitott csomagolásban, szobahőmérsékleten tárolják légzáró csomagolás nélkül, lerövidül az élettartalmuk, mivel ez zsírsavak elvesztéséhez vezet.
Mi a különbség a héjas és a héj nélküli kendermagok között?
A hántolatlan kendermagok olyan magvak, amelyek héjjal rendelkeznek, amely fontos rostokat tartalmaz. A héj azonban keményebbé teszi őket, és ez néhány embert zavarhat az evés során, ezért a hántolt kendermagot választják, amelyről eltávolítják a héjat, és ezért könnyebben fogyasztható. Tudjon meg többet: Mi a különbség a hántolt és a hántolatlan kendermagok között.
Hogyan lehet fogyasztani? Receptek kendermaggal
Kendermag hámozva és hámozatlanul
Nemcsak nagyon ízletesek, de jellegzetes diós ízük is van, így tökéletes kiegészítői a friss zöldségsalátáknak, gabonapelyheknek vagy reggeli müzliknek.
Így ebben a formában csodálatos fehérjefokozó is. Sok élsportoló inkább nyers formában fogyasztja őket. A héj hámozása a tápanyagtartalom egy részének elvételét jelenti. A héjak ugyanis olyan nem oldódó rostokat tartalmaznak, amelyek hiányoznak a napi étrendünkből. A kenderfehérje szedése nagyszerű, azonban a magvakhoz képest ez azt jelenti, hogy a szervezeted megvonja a csak a héjban található rostok egy részét.
A hántolt kendermagot lehet pirítva, nyersen vagy pörkölve fogyasztani. Lágyabb textúrájuknak köszönhetően hozzáadhatók a kenyérreceptekhez, a sütés-főzés során használt tejtermékek helyettesítésére, vagy a cukrásziparban édes finomságként (sütemények, fondantok, fagylaltok stb.). A gluténallergiások a zsemlemorzsa helyettesítésére használják!
Fehérje bomba
A kender fehérje egy finom por, amelyet egész magvakból készítenek, amelyeket az olaj eltávolítása érdekében préselnek. Fehérje óriási mennyiségben, és elengedhetetlen összetevője a zabkásáknak, süteményeknek vagy turmixoknak.
Legnépszerűbb termékek
A BIO minőségű kendermag a lejobb forrása az Omega-3 és Omega-6 zsírsavaknak, valamint gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Remek a komplex táplálkozásra (test és lélek),...
A hántolt BIO minőségű kendermag a lejobb forrása az Omega-3 és Omega-6 zsírsavaknak, valamint gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Remek a komplex táplálkozásra (test és...
A BIO minőségű kendermag a lejobb forrása az Omega-3 és Omega-6 zsírsavaknak, valamint gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Remek a komplex táplálkozásra (test és lélek),...
A hántolt BIO minőségű kendermag a lejobb forrása az Omega-3 és Omega-6 zsírsavaknak, valamint gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Remek a komplex táplálkozásra (test és...
A BIO minőségű kendermag a lejobb forrása az Omega-3 és Omega-6 zsírsavaknak, valamint gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Remek a komplex táplálkozásra (test és lélek),...
A hántolt BIO minőségű kendermag a lejobb forrása az Omega-3 és Omega-6 zsírsavaknak, valamint gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Remek a komplex táplálkozásra (test és...