Hántolatlan kendermag
Az egész kendermag, beleértve a rostos héjat is, egyedülálló forrása a rostoknak, fehérjéknek, ásványi anyagoknak és telítetlen omega-3, -6 és -9 zsírsavaknak, amelyek jótékonyan hatnak az emberi szervezet szív- és érrendszerére. A hámozatlan magok felhasználhatók hideg ételekben, joghurtban, müzlikben, kenőcsökben vagy kenyérre kenve. A Cannadorra kizárólag organikusan termelt magokat kínál.
#ShowMore#
Miért érdemes hántolatlan kendermagot fogyasztani?
1. Fehérjetartalom
A kendermag majdnem annyi fehérjét tartalmaz, mint a szója. 30 g magban, ami körülbelül 3 evőkanálnyi mennyiség, 9,46 g fehérje található. A kendermag teljes értékű fehérjeforrás, ami azt jelenti, hogy mind a kilenc esszenciális aminosavat biztosítja. Ezek az aminosavak a fehérjék építőkövei, és mivel a test nem képes előállítani ezeket, az étkezéssel kell őket bevinni.
2. Telítetlen zsírok
A kendermag kiváló forrása az esszenciális zsírsavaknak, például az alfa-linolénsavnak (ALA), amely az omega-3 zsírsavak közé tartozik. Az esszenciális zsírsavakat a szervezet nem képes előállítani, így táplálkozás révén kell bejuttatni őket. Ezek kulcsfontosságúak a hosszú távú egészséghez.
Fontos az omega-3 és omega-6 arány is. Általánosan elmondható, hogy az emberek hajlamosak túl sok omega-6-ot és túl kevés omega-3-at fogyasztani, de a kendermag étrendbe való beépítése segíthet ebben az egyensúlyban. A kendermag alacsony telített zsírtartalmú, és nem tartalmaz transzzsírokat.
3. Rosttartalom
A hántolatlan kendermag héja nagy mennyiségű rostot tartalmaz. A napi megfelelő rostbevitel:
- csökkentheti az étvágyat,
- segíthet a testsúly szabályozásában,
- stabilizálhatja a vércukorszintet,
- támogathatja a bélrendszer egészségét.
4. Ásványi anyagok és vitaminok
A kendermag lenyűgöző mennyiségű vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, különösen gazdag E-vitaminban, magnéziumban, foszforban és káliumban, emellett jó forrása a vasnak, a cinknek és a B-vitaminoknak.
Legnépszerűbb termékek
A BIO minőségű kendermag a lejobb forrása az Omega-3 és Omega-6 zsírsavaknak, valamint gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Remek a komplex táplálkozásra (test és lélek),...
A BIO minőségű kendermag a lejobb forrása az Omega-3 és Omega-6 zsírsavaknak, valamint gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Remek a komplex táplálkozásra (test és lélek),...
A BIO minőségű kendermag a lejobb forrása az Omega-3 és Omega-6 zsírsavaknak, valamint gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Remek a komplex táplálkozásra (test és lélek),...