Kender - rák és savas táplálkozás
Szerző: Batki Zoltán
A rák a modern kor egyik leggyakoribb és legveszélyesebb betegsége. Milyen szerepet játszik étrendünk a megelőzésben és a kezelésben? Ezt tárgyaljuk cikkünkben…
A szokásos kezelés vs. táplálkozás
Bár a médiában vagy a kórházakban gyakran nem említik, a rák az emberiség egyik legnehezebben gyógyítható betegsége. Elsősorban a savas pH-értékű élelmiszerek fogyasztása okozza. Nemzedékekkel ezelőtt az emberek csak alkáli /lúgos kémhatású/ ételekkel táplálkoztak, de mindez hirtelen megváltozott a 20. században. Az orvosától hallotta, hogy a megfelelő táplálkozással valójában minimálisra csökkentik a rák és más súlyos betegségek kialakulásának valószínűségét?
Kender - Savas ételek
Az élelmiszer, amelyet naponta fogyasztunk, mind lúgos, mind savas elemeket tartalmaz. Mindazonáltal tudni kell arról, hogy ha túl sok diétás ételt fogyasztunk savas pH-értékkel, akkor egy nagyon veszélyes savas környezetet képezünk testünkben, ami nagyrészt hozzájárul a rák kialakulásához.
Hogyan lehetséges, hogy túl sok savas ételt fogyasztunk? Először is, az áruházakban és a szupermarketekben található termékek többsége savas, magas cukortartalmú és sok benne a többféle adalékanyag, másodszor, a túl sok hús, húskészítmény, tejtermék és finomlisztből készült sütemény fogyasztása miatt, ezeknek a termékeknek az emésztése nagy terhet ró az egész anyagcserénkre, és gyengíti immunitásunkat.
Természetesen a rák kezelésének támogatása vagy egészben való elkerülése érdekében naponta legalább 0,5 kg friss gyümölcsöt vagy zöldséget kell fogyasztania, és meg kell változtatnia az étrendet és néha az életmódot. Példák savas ételekre: tészta, fagylalt, sajt, vaj, zselé és lekvár, alkohol és szódavíz.
CBD és kender termékek - minden a mennyiségben, választékban…
Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem minden savas termék káros a szervezetünkre. Korlátozott mértékben kell fogyasztani őket, és kiegyensúlyozott mennyiségben kell lenni a lúgos táplálékkal. Lúgos ételek: gyümölcsök, zöldségek, diófélék, magvak (kendermag, lenmag stb.), gabonafélék és hüvelyesek.
A CBD termékek és különösen a CBD olaj rák ellen fontos szerepet játszik a kezelésben és megelőzésében, mivel a kender segíti a szervezet pH-szint semlegesítését, semleges környezetben a test funkcióit harmonizálja, a betegségeket az immunrendszer megakadályozza, és a kimerült sejtek nagyobb immunitást kapnak. Ha már van CBD-olaja, itt részletes leírást talál az adagolásról.
Bár a rák és a rák kezelését számos tényező befolyásolja, a legfontosabb jellemző a táplálkozás, mivel az egészségünk szorosan kapcsolódik étrendünkhöz. Azt is tudniuk kell, hogy a saját testünket "programozzák" az önfejlesztésre - azaz a pozitív gondolkodás, az erős akarat és a kiegyensúlyozott táplálkozás kombinációja csodákat tehet!