Avokádó almával és kenderrel
Ízletes mártás avokádóból, almából és kendermagok használatával. Remek mártás rágcsákhoz összejövetelek során vagy csak mint egészséges nasi kenyérre kenve.
Hozzávalók
2 - Avokádó
2 - Alma
2 evőkanál - Hámozott kendermag
2 evőkanál - Mazsola
1 evőkanál - Kendermag olaj
1 - Zeller zöldje
1/2 - Citrom leve
Instrukciók
Az avokádókat elfelezzük, a magot kiemeljük, a húsát kikanalazzuk (probáljuk nem megrongálni az avokádó hélyát a müvelet során). Majd egy villával pürésítjük és meglocsoljuk a citromlével (a barnulás megakadájozása érdekében).
Az almát reszeljük le és a zeller zöldje vágjuk fel apróra majd finoman keverjük össze az avokádópürével. Adjuk hozzá a kendermag ot, az apróra vágott mazsolát, és az ízesítőt majd adjon hozzá egy csipetnyi sót, fahéjat és olajat ( kender olaj ). A keverékkel töltse meg az avokádó héját. Az avokádót kendermaggal, almaszeletekkel díszítheti.