Banánkenyér kenderrel

Banánkenyér kenderrelBanánkenyér kenderrel - egészséges desszert mindenki édesszájú számára.

Hozzávalók

½ csésze Kendermagolaj
½ csésze - Kender liszt
½ csésze - Méz
¾ csésze - Hámozott kendermag
2 - Banán
1 - Tojás
1 és ½ csésze - Finomliszt
½ evőkanál - Só
Vanília
Csokoládé pasztilla (nem kötelező)

Instrukciók

Keverjük össze a mézet és az olajat (ideális esetben robotgéppel). Ezután a tojásokat és a banánt keverjük össze külön egy tálban, majd adjuk hozzá a méz és az kender olaj keverékét. Adjuk hozzá a lisztet, sót, kendermagot és a vaniliát. Keverjük össze mindet majd a kapott tésztát helyezzük egy sütő edénybe és 150-180°C-on, másfél órán át süssük.

Tálalás előtt díszíthetjük tejszínhabbal, mentalevelekkel, mogyoró vagy diófélékkel, vagy friss banánszeletekkel. Ugyanakkor nagyon ízletes vanília fagylalttal tálalva is...

Tipp: A kendermag felhasználható diszitésként a tálalásnál!