Kenderbundában sült csirkefalatok

Kenderbundában sült csirkefalatokEzek a kenderbundában sült csirkefalatok recept egyszerű, ropogós, ízletes és természetesen gluténmentes.

Hozzávalók

½ csésze - Kendermag
½ csésze - Őrölt mandula vagy mandulaliszt
1 teáskanál - Fokhagymapor
½ teáskanál - Füstölt paprika (vagy bármilyen paprika)
½ teáskanál - Só
¼ teáskanál - Fekete bors
csipet - Cayenne paprika
½ kg - Csontozatlan, bőr nélküli csirkemell, ½ cm vastag csíkokra szeletelve
½ csésze - Kendermag
2 - Nagy tojás, felverve
Főzőolaj spray (vagy használhat olívaolajat is)

Instrukciók

A sütőt melegítse elő 200 ° C-ra. Béleljen ki egy sütőlapot sütőpapírral.
Egy közepes tálban keverje össze a kendermagok, az őrölt mandulát, a fokhagyma port, a paprikát, a sót, a borsot és a cayenne-t, amíg egyenletesen össze nem keverik.
Állítsa be a “merítő állomásokat” ebben a sorrendben: (1) csirkecsíkok (2) tojás (3) kendermag keverék (4) sütőpapírral bélelt sütőlap. Mártsa be az egyes csirkecsíkot a tojásba, amíg teljesen el nem fedik őket, majd kissé rázza meg, hogy minden felesleges tojás le csepegjen. Adja hozzá a csirke csíkokat a kender keverékhez, és óvatosan forgassa be, amíg a csirkét el nem fedi. Vegye ki és helyezze a csirkecsíkot a sütőlapra. Ismételje meg az összes csirkével.
Permetezzen főző spray-t a csirkecsíkokra, hogy azok mind enyhén le legyenek fedve. Ezután kb. 15-20 percig sütjük, félig forgatva, amíg a csirke meg nem sült, és már nem lesz rózsaszínűbelül, és a bunda aranysárga lesz.
Tálalja melegen a kívánt mártással.