Kendermagból készült tej
Az egész kendermag legjobb felhasználása, ha növényi tejet készítünk belőle, mely tartalmazza az összes fontos tápanyagot a legtermészetesebb módon. A kendermagtej tökéletesen alkalmas, mint gyermekek, mint felnőttek számára.
Hozzávalók
150g - Egész BIO kendermag
300 ml - Víz
Instrukciók
Hagyja egy egész csomag kendermagot 24 órán keresztül vízben ázni (kb 300ml) vagy míg néhány mag meg nem törik és elkezd csírázni. Ez általában eltart 1, 1/2 vagy 3 napig. Abban az esetben, kendermagok áztatása 24 óránál hosszabb ideig tart, azt javasoljuk, hogy az első 24 óra elteltével cserélje le a vizet, és helyezze az edényt a hűtőbe. Ezután naponta kétszer cserélje ki a vizet. Amikor a magok megfélően átáztak, öntsük le a felesleges vizet és helyezzük a magokat egy tálba vagy edénybe. Adjunk hozzá egy kevés vizet és keverjük össze alaposan. Szűrjük át egy darab vásznon vagy szitán. Miután a tej elkészült, az ön ízlésé szerint hígítható.