Kendermagos alma torta
Az Alma íze legjobb ősszel. Ezért készítettük el a jellemzően "őszi-sütemény" egészséges változatát, amelynek tésztája kendermagok használatával készült.
Hozzávalók
1 csésze - Hámozott kendermag
1 csésze - Hajdina liszt
2 evőkanál - Cukor
1 teáskanál - Sütőpor
250g - Túró
Töltelék
180g - Tofu
5 - Alma
3 evőkanál - Cukor
Fahéj, ízlés szerint
Instrukciók
Tészta elkészítése:
A tészta elkészítéséhez, keverje össze a kendermagot, hajdina lisztet, cukrot, sütőport és a túrót, majd tegye sütő formába.
A töltelék elkészítése:
Keverjünk össze egy almát a tofuval és cukorral. Reszeljük le a maradék 4 almát, majd adjunk hozzá a 2/3-át a tofu keverékhez. A keveréket öntsük a tészta tetejére, majd a maradék reszelt almát helyezzük a keverék tetejére és hintjük meg fahéjjal.
Süssük 40 percig 175°C-on a sütő középső részén.
Ne feledje! A hántolt kendermag a lálalásnál is használható.