Vörös Quinoa, kendermag hamburger
Reméljük, hogy annyira szereti majd ezt a Vörös Quinoa, Kendermag burger receptjét, mint mi!
Hozzávalók
40 dkg - Konzerves vörösbab
½ csésze - Piros quinoa - nyers -
½ csésze - Kendermag
1 - Mályva apróra vágva, vagy mályvatea
1 ek - Sárga miso
1 ek - Őrölt lenmag
1 ek. - Kukoricakeményítő
1 csésze - Víz
2 ek. - Kukoricadara
2 ek. - Táplálkozási élesztőpehely
1 ek. - fokhagymapor
1 ek. - Zeller mag
2 ek. - Nyers kesudió apróra vágva
Öntet:
1 csésze - Vegán majonézt és 1 apróra vágott mogyoróval keverve.
Instrukciók
- A vörösbabot szűrje és öblítse le. Öntse a babot egy közepes méretű tálba.
- Időközben öblítse le és tisztítsa le a vörös quinoát. Finom szűrőhálót használok erre.
- Helyezze az öblített quinoát vízbe, és forrásig főzze, majd csökkentse a hőt, fedje le és főzze kb. 15 percig, amíg a víz felszívódik.
- Időközben adja hozzá a többi összetevőt a babhoz, ¼ csésze kendermagok meghagyva. Kezével vagy burgonyatörővel törje össze az összes hozzávalót, beleértve a babot is. Szeretem, hogy a bab nem teljesen homogén, ezért nem kell olyan túl apróra nyomni. Csak összepréselni.
- Miután a quinoa elkészült, szűrje le, és adjon 1 csésze főtt quinoa-t a patty keverékhez.
- Keverje össze jól össze.
- Egy serpenyőt olajozza be kender olaj hassználatával vékonyan, vagy olaj sprayvel, fújja be, és közepes hőmérsékletre melegítse fel.
- Készítsen négy darab pogácsát a keverékből, forgassa meg őket a fenntartott kendermagokban a pogácsák mindkét oldalát. Szeretem, ahogyan a kendermag kissé megbarnul a serpenyőben. Süssük a pogácsákat mindkét oldalon 5 percig, amíg szép barna színt kap. Hagyja, hogy a hamburgerek kb. 10 percig pihenjenek mielőtt tálalják.
Jó étvágyat!