Vörös Quinoa, kendermag hamburger

Vörös Quinoa, kendermag hamburgerReméljük, hogy annyira szereti majd ezt a Vörös Quinoa, Kendermag  burger receptjét, mint mi!

Hozzávalók

40 dkg - Konzerves vörösbab
½ csésze - Piros quinoa - nyers -
½ csésze - Kendermag
1 - Mályva apróra vágva, vagy mályvatea
1 ek - Sárga miso
1 ek - Őrölt lenmag
1 ek. - Kukoricakeményítő
1 csésze - Víz
2 ek. - Kukoricadara
2 ek. - Táplálkozási élesztőpehely
1 ek. - fokhagymapor
1 ek. - Zeller mag
2 ek. - Nyers kesudió apróra vágva

Öntet:

1 csésze - Vegán majonézt és 1 apróra vágott mogyoróval keverve.

Instrukciók

  1. A vörösbabot szűrje és öblítse le. Öntse a babot egy közepes méretű tálba.
  2. Időközben öblítse le és tisztítsa le a vörös quinoát. Finom szűrőhálót használok erre.
  3. Helyezze az öblített quinoát vízbe, és forrásig főzze, majd csökkentse a hőt, fedje le és főzze kb. 15 percig, amíg a víz felszívódik.
  4. Időközben adja hozzá a többi összetevőt a babhoz, ¼ csésze kendermagok meghagyva. Kezével vagy burgonyatörővel törje össze az összes hozzávalót, beleértve a babot is. Szeretem, hogy a bab nem teljesen homogén, ezért nem kell olyan túl apróra nyomni. Csak összepréselni.
  5. Miután a quinoa elkészült, szűrje le, és adjon 1 csésze főtt quinoa-t a patty keverékhez.
  6. Keverje össze jól össze.
  7. Egy serpenyőt olajozza be kender olaj hassználatával vékonyan, vagy olaj sprayvel, fújja be, és közepes hőmérsékletre melegítse fel.
  8. Készítsen négy darab pogácsát a keverékből, forgassa meg őket a fenntartott kendermagokban a pogácsák mindkét oldalát. Szeretem, ahogyan a kendermag kissé megbarnul a serpenyőben. Süssük a pogácsákat mindkét oldalon 5 percig, amíg szép barna színt kap. Hagyja, hogy a hamburgerek kb. 10 percig pihenjenek mielőtt tálalják.

Jó étvágyat!