Fiatal kender - Királynő a zöld ételek között

Szerző: Batki Zoltán

Mindannyian ismerjük az árpát, a chlorella-t, a spirulina-t, de kevesen ismerik a fiatal kendert. Ez egy újdonság, amely könnyen felülbírálja az ismerős zöld ételeket. Mivel? Miért annyira egyedi?

Fiatal kender vs. chlorella, fiatal árpa, spirulina

Fiatal kender

  • több klorofillt tartalmaz
  • több rost származékot
  • a termelés Csehországban történik (a fiatal árpa elsősorban az USA-ból és a chlorella Kínából vagy Tajvanból származik)
  • tartalmaz CBDa - kannabidiol-savat

Fiatal kender - Hogyan állítják elő?

A fiatal kendert (Cannabis Sativa) olyan időpontban gyűjtik be, amikor a növény még nem kezd virágozni. Ezután szárítjuk, aprítjuk, alacsony hőmérsékleten, és finom porrá szitáljuk. A levél és a fiatal szár nem tartalmaz magokat és virágokat.

A fiatal kender összetétele

A fiatal kender klorofillot, kenderterpént, illóolajat és vitaminokat tartalmaz. A kannabinoidokat kisebb mértékben képviselik magukat, a legtöbb a CBD és a CBDa. Egyéb kannabinoidok a mérhetőség határán alul vannak.

A fiatal kender színe és íze

Az íze megkülönböztető és édes, a kenderterpén és a klorofill miatt. A színe mély zöld.

24581230 10212995858149534 1065144582 n

A fiatal kender használata

A fiatal kendert a gyümölcsökből és zöldségekből készített sima, friss gyümölcslében lehet belekeverni. De belekeverhetjük még joghurtba, müslibe ...

Vagy csak keverje el vízben.

24726550 10212995858189535 530258599 n

Mire érdemes használni a fiatal kendert?

  • hogy támogassa a szervezet védelmét
  • energia visszanyeréséhez és regenerálódáshoz
  • méregtelenítés és testtisztítás
  • újra beindítani a természetes folyamatokat a szervezetben
  • a jó emésztésre
  • vitaminok kiegészítése télen