Ghee CBD kenderrel - a természet varázsa
Szerző: Batki Zoltán
Valószínűleg ismeri a Ghee-t, a tisztított vajat. Valószínűleg ismeri a kendert is. De mi van ha összekapcsoljuk a kettőt? Próbálta már? A kender Ghee egy kiváló étrend-kiegészítő, amely könnyen hozzáadható az Ön étrendjéhez. Ugyanakkor természetes és ízletes módja annak, hogy a hasznos kanabinoidokat kenderből magunkhoz vegyünk.
Mi a Ghee?
Ghee vagy tisztított vaj a friss vajból nyert vízmentes zsír. Ez a hagyományos vajkezelés, amelyet nagymamáink már használtak és széles körben elterjedt az egész világon. Manapság Európában a népszerű ayurvédikus orvostudomány úgy véli, hogy a ghee erősíti az élet energiaforrását, amely az immunitás, valamint a fizikai és szellemi jólét alapja. Támogatja az összes testfolyadék egészséges áramlását, erősíti az idegrendszert és a fáradt elmét.
A Ghee kender előállítása
A kendermag keverékével a friss vajat alacsony hőmérsékleten főzzük, amíg egy áttetsző réteg a felszínre nem jön. Majd ez a reteg eltávolításra kerül, és az aranysárga folyadék az, amire szükségünk van. A vajat a kender apró részeitől megszűrjük. Mind a vaj, mind a kender ideális a bio minőségben való felhasználásra. A megfelelően előkészített Ghee hűvös, száraz helyen, zárt tartályokban van tárolva, tartósságuk hónapok sorrendjében van.
Mi a varázsa Ghee kender vajnak?
- A kender Ghee stabil, és nem kell a hűtőben tartani, még akkor se, ha tudná. Azonban a hűtőszekrény helyettesítheti a hűvös és sötét kamrát vagy szekrényt. Egyes források szerint a ghee érlelődik, ugyan úgy mint a bor, ami azt jelenti, hogy hatása idővel erősödik.
- Ismeretes, hogy jótékony hatású anyagok a kenderben, túlnyomórészt kannabinoidok, amik a zsírban oldódnak.
- Ez azt jelenti, tény hogy a Ghee ideális módja a kannabinoidok (CBD) természetes módon történő bevitelére.
- Még a magas hőmérsékletnek is ellenáll, 250 °C-os kategóriába esik, ami több mint rendes olaj. A hő nem gátolja a Ghee-t. Az olajhoz vagy a hagyományos vajhoz képest csak kis mennyiségre van szükség belőle.
- Itt találkozunk a Ghee csodálatos tulajdonságaival és a kender előnyös hatásaival.
- Nem tartalmaz laktózt.
- Könnyű hozzáadni étrendünkhöz.
Ghee kender használata
A Ghee használata változatos. Hozzá adhatjuk édes kukorica péphez, és kapunk egy kellemes kenderes mogyoró ízt. A Ghee lágyít, így különféle zöldség krémekhez, párolt zöldségek keverékében, vagy sütéséhez. Széles körben elterjedhet a különféle szemcsékben is, amelyek jó illatot kapnak. Csak kis mennyiséget, egy késhegynyit vagy fél teáskanál használjon, így az eredmény garantált.